July 8, 2011

Replica TVR2 la reportajul Russia Today: Campanie media cu declarații false

Replica TVR2 la reportajul Russia Today: Campanie media cu declarații false | UNIMEDIA

(video) Replica TVR2 la reportajul Russia Today: Campanie media cu declarații false
Foto: captura imagini video Youtube

Postul public de televiziune român TVR (2) a reacționat la reportajul difuzat de Russia Today în care se spune că România își dorește să absoarbă R. Moldova chiar dacă populația de aici nu vrea acest lucru.
Într-o emisiune difuzată recent, gazda emisiunii Ora de Business de la TVR2 a declarat că astfel de reportaje sunt campanii antiromânești puse la cale la Kremlin. "N-am crezut în astfel de zvonuri până nu am văzut un reportaj la postul TV Russia Today. Este un post foarte apropiat premierului rus Vladimir Putin. Acest tip de reportaje trezește temeri printre populația care vorbește limba rusă.
Ce este important de menționat e că acest tip de campanie le insuflă spaime. Un alt lucru fals spus în reportaj, spre exemplu: că aderarea la UE înseamnă absorbția de către România", spune moderatul TV.


UNIMEDIA amintește că zilele trecute, postul TV Russia Today a difuzat un reportaj în care se spune că România dorește să-și extindă teritoriile prin înghițirea R. Moldova. "România, prin acţiunile sale, discreditează întregul concept de integrare europeană, deoarece pentru majoritatea populației din Republica Moldova, integrarea europeană nu înseamnă unire cu România", scrie Russia Today, care-l citează pe Iurie Muntean, secretarul general al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova.


Vedeți mai jos reportajul Russia Today și reacția TVR2:





Sursa: UNIMEDIA